WONCA congres

WONCA is een acroniem voor World Organisation of National Colleges, Academies and Academic associations of General Practitioners/Family Physicians. WONCA’s korte naam is ‘World Organisation of Family Doctors’. Het is een organisatie die zich hard maakt voor de academische aspecten van de huisartsgeneeskunde. Haar doel is bevordering van de gezondheid van mensen over de hele wereld door ondersteunen en ontwikkelen van een hoge standaard van zorg in de huisartsgeneeskunde.

Enkele van de thema’s waar de WONCA aan werkt: kwaliteitsbevordering, informatica, communicatie en publicaties, rurale praktijkvoering, research, verandering in gedrag, gezondheid in het gezin, gezondheid bij mannen/vrouwen, reisgeneeskunde en ethiek. Op internationaal niveau is Wonca betrokken in projecten van de Wereld Gezondheidsorganisatie.

 

In 1972 telde WONCA 18 leden, nu zijn er 122 deelnemende organisaties uit 102 landen. In totaal zijn er 300.000 huisartsen lid over de hele wereld. Er zijn 7 regio’s over de wereld waarin WONCA vertegenwoordigd wordt. Iedere 2 jaar is er een wereldconferentie. Daarnaast zijn er regionale congressen zoals het jaarlijkse Europese WONCA congres. De WES organiseert jaarlijks een AIOS congresreis naar de WONCA Europe Conference. In 2020 is de WONCA World Conference in Berlijn en in 2021 volgt de WONCA Europe Conference in Amsterdam! Vind je het leuk om zelf een (poster)presentatie op een WONCA congres te houden? Kijk dan snel op de site van de WONCA!