Sport

Organisatie

De LOVAH Werkgroep Sport organiseert jaarlijks een aantal leuke en sportieve evenementen!

– SBOH beachdag
– Cycling
– Wintersport

Leden

De huidige werkgroep bestaat uit:

 • Lisan van Gorp
 • Matthijs Engbrenghof
 • Floor Bakker
 • Hans Claassen
 • Stijn Hoogwout
 • Veronique van der Werff
 • Rens Bexkens
 • Vivienne Lamberti
 • Nigel Blokhuijzen
 • Victor Bruins Slot
 • Misschien wel JIJ?!

Heb je een vraag aan de Werkgroep Sport? Of wil je een open sollicitatie sturen?

Update 7 mei 2021:

De inschrijving is inmiddels officieel geopend! Op dit moment hebben we al 30 aanmeldingen voor het fietsweekend van 18 t/m 20 juni! We houden een limiet aan van 45 personen, dit betekent dat er nog ongeveer 15 plekken over zijn. Het inschrijfgeld bedraagt 165 euro.

Schrijf je dus snel in op deze pagina:

Na het inschrijven via deze pagina ontvang je een verificatie-email en vervolgens nog een email met een betaallink. CHECK JE ONGEWENSTE EMAIL/SPAM, WANT HIER KOMEN DEZE EMAILS VAAK TERECHT. Zodra de betaling is voldaan, ben je officieel ingeschreven.

Uiteraard is het nog afwachten wat tegen die tijd qua coronamaatregelen mogelijk zal zijn en zullen we aan de hand daarvan het programma aanpassen. Denk hierbij aan het fietsen in kleinere groepen.

Mocht blijken dat vanwege de coronamaatregelen het evenement toch niet door kan gaan, dan zullen wij met de accommodatie in gesprek gaan of er een mogelijkheid is tot uitwijken naar een weekend later in het jaar of zullen jullie (een deel van) het inschrijfbedrag terug ontvangen. We zullen uiterlijk 2 weken voor aanvang van het evenement een knoop doorhakken of het door kan gaan voor het geplande weekend.

We zullen jullie de komende tijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

Beste sportievelingen!

 

Na een voor iedereen teleurstellend verlopen coronajaar 2020, waarbij we achtereenvolgens de Wintersport, Cycling Weekend en Beach Dag hebben moeten annuleren, willen we er alles aan doen om het Cycling Weekend in 2021 wél door te kunnen laten gaan.

Het Cycling Weekend is (normaal gesproken) een jaarlijks terugkerend evenement welke plaatsvindt in en rondom Zuid-Limburg. Ook voor dit jaar hebben we weer Residentie Ten Hof in Hombourg, ditmaal voor vrijdagavond 18 juni t/m zondag 20 juni!

Voor degenen die nieuw zijn bij het Cycling Weekend een korte uitleg van het programma. Vrijdag verzamelen we aan het eind van de middag/begin van de avond bij de accommodatie voor een ‘bring your own’ borrel. Op zaterdagochtend zullen we in kleine groepjes (afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen) routes fietsen van 50, 75, 100 of 125 km door het Limburgse heuvelland. Traditioneel wordt de zaterdagavond afgesloten met een BBQ. Op zondag is het uitbrakken, spullen inpakken en voor de liefhebber eventueel nog een klein rondje fietsen. Voor de deelnemers hebben we een bijpassend LOVAH fietsgadget!

Uiteraard is het nog afwachten wat tegen die tijd qua coronamaatregelen mogelijk zal zijn en zullen we aan de hand daarvan het programma aanpassen. Denk hierbij aan het fietsen in kleinere groepen en het beperken van het aantal deelnemers. We hopen dat het Cycling Weekend het startschot kan zijn voor meer LOVAH-evenementen aankomend jaar!

Het inschrijfgeld zal nog even afhangen van het definitieve aantal deelnemers, reken ongeveer op een bedrag tussen de 130 en 200 euro. We willen de animo voor deelname graag vast inventariseren. AIOS die zich vast aanmelden krijgen voorrang bij de definitieve inschrijving. Ga je graag mee? Stuur dan even een mailtje naar wgs@lovah.nl onder vermelding van intekenlijst Cycling Weekend 2021!

Bij deze willen we jullie enthousiasmeren voor het Cycling Weekend 2021, echter zal dit alleen maar doorgang vinden indien dit volgens de regels van het RIVM kan worden georganiseerd.

 

We hopen jullie snel te zien!

 

De Werkgroep Sport

Zie hieronder de routes uit 2018:


1. “Beginners Luck”. Route van 52 km voor beginnende fietsers die niet vaak fietsen en zeker niet veel klimmen. Er zal zeker wat geklommen moeten worden (met als klapstuk de Cauberg), maar we hebben geprobeerd enkele nare bulten te omzeilen. Nadruk ligt op veilig fietsen, vertrouwd raken met het materiaal en uiteraard gezelligheid.

 1. “Voerstreek”. Route van 75 km (1200 hoogtemeters) door met name de Belgische voerstreek waarbij we enkele malen de grens zullen oversteken. Deze route wordt gekenmerkt door enkele venijnige klimmetjes (o.a. Bovenste Bos, Gulperberg bij Partij) en lange lopers (Beklimming van het 3-landenpunt en Epenerbaan). Op 10 kilometer voor het einde fietsen jullie langs de Val-Dieu klooster, doe er je voordeel mee!

 


3. “The Classic”. Route van 100 km (1700 hoogtemeters) door het Limburgse Heuvelland waarvan grote delen van het Amstel Gold parcours zullen worden afgelegd. Geliefd bij vele wielertoeristen en daarom ook zeker een onderdeel van het LOVAH cycling weekend. Beklimmingen van o.a. Loorberg, Camerig, Wolfhaag, 3-landen punt, Kruisberg, Eijserbosweg, Fromberg, Keutenberg, Bemelerberg en tot slot De Planck.

 

4. “Ardennenoffensief”. Route van 125 km (2500 hoogtemeters) richting de Ardennen. Deze route is voor de fanatici, de AIOS onder ons die geregeld > 100km fietsen en iets anders willen dan het Limburgse Heuvellandschap. Met o.a. la Gileppe, Col du Rosier en La Redoute uit Luik-Bastenaken-Luik.