Leefstijlgeneeskunde is hot!

Nieuwsgierig naar een andere manier van denken, gesprekken voeren en begeleiden van patiënten?

Vanuit de nieuwe commissie ‘Leefstijl, Positieve Gezondheid en Preventie’ van LOVAH Landelijk zetten wij dit andere gesprek ‘op de kaart’. Daarom nodigen wij je uit voor de webinar-reeks Leefstijl(geneeskunde), handvatten voor in de spreekkamer ’.

Deze zullen beiden online plaatsvinden vanaf 20.00u op dinsdagavond 8 juni en donderdagavond 24 juni*.

De noodzaak voor preventie en aandacht voor leefstijl(geneeskunde) wordt steeds duidelijker. Inmiddels heeft meer dan 50% van de mensen in Nederland overgewicht en zijn er 8,8 miljoen mensen met een chronische aandoening. Als huisarts krijgen we er dagelijks mee te maken.  Maar.. hóe begin je nu dat gesprek als huisarts? En hoe motiveer je tot blijvende gedragsverandering? Hoe zet je jouw patiënt ‘in the lead’ met jou in een meer coachende rol?

Het leefstijlroer-model (Vereniging Arts en Leefstijl) en het spinnenwebmodel van mijn Positieve Gezondheid (Institute for Positive Health, IPH) zullen als gespreksinstrument gebruikt worden om hier lekker praktisch mee aan de slag te gaan.

Wij hebben 2 gepassioneerde sprekers uitgenodigd die zich hier intensief mee bezig houden en wekelijks scholing geven op dit gebied:

Schrijf je nu alvast in voor één of beide webinars en wij houden jou op de hoogte. Ook jouw opleider en groepsdocent zijn erg welkom aan te sluiten, zodat jullie er samen in de praktijk direct mee aan de slag kunnen.

Klik HIER om je aan te melden!

 

* De exacte duur en inhoud per webinar volgen aankomende maand. De webinars vullen elkaar aan en zijn interessant en leuk om beiden te volgen.